Hallo, ik ben Jan Verhoef – eigenaar van Sales Force Consulting. Graag stel ik me even kort aan je voor.

Als ondernemerscoach bied ik unieke en de meest praktische online cursussen (via E-learning) voor MKB en ZZP (Zelfstandige Professionals).

Ik vind het interessant om ambitieuze ondernemers te inspireren en stimuleren bij het bouwen van een solide, onderscheidende en winstgevende business, binnen een ontspannen setting, met een uitdagend toekomstperspectief.

Ik richt mij vooral op afnemers, die:

 • werken om te leven en niet leven om alleen maar te werken. De inrichting en resultaten van hun business zien zij dan ook als belangrijke voorwaarde voor het realiseren van een lifestyle, zoals die hen voor ogen staat

 • zichzelf als mens en ondernemer steeds verder willen ontwikkelen en hun onderneming voor eens en voor altijd naar een volgend kwaliteitslevel willen tillen

 • bereid zijn gedisciplineerd te werken aan het bouwen van een solide fundament, dat als basis dient voor verdere businessgroei (en niet na een maand alweer opgeven…)

 • het liefste vanuit huis of op kantoor online willen studeren op momenten die hen zelf het beste uitkomen

 • ambitieuze doelen durven vast te leggen en er 100% van overtuigd zijn dat ze hun doelen, idealen en ambities ook daadwerkelijk zullen realiseren!

Mijn historie

Mijn werkzame leven kun je opdelen in grofweg 3 perioden. Na mijn militaire dienst heb ik jarenlang gewerkt in de sociale sector, met als achtergrond orthopedagogiek (speciale opvoedkunde). Daarna heb ik meer dan 15 jaar gewerkt bij Perscombinatie BV (tegenwoordig De Persgroep), uitgever van een aantal bekende dagbladen, waaronder De Volkskrant, Trouw en Algemeen Dagblad.

Bij Perscombinatie heb ik verschillende managementfuncties bekleed, waaronder Manager Customer Services, Districtsmanager Distributie en Salesmanager Losse Verkoop. Ook bij Perscombinatie heb ik een geweldig interessante tijd gehad: een onderneming met een prettige, uitdagende bedrijfscultuur. Zeer resultaat- & klantgericht, met optimaal aandacht voor (de verdere ontwikkeling van) medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Mijn specialisaties

In  2004 heb ik mijn eigen onderneming Sales Force Consulting opgericht. Als businesscoach heb ik mij steeds verder gespecialiseerd in een aantal disciplines, die in de kern (volgens mijn opvatting…) cruciaal zijn voor de optimale aansturing van je onderneming. Daarbij kun je denken aan businessplanning, klantgerichtheid, marketing, sales, leidinggeven.

Als je deze disciplines (indien relevant voor jouw onderneming) op de juiste manier doorvoert, heb je al een belangrijke slag gewonnen. Dan beschik je over een solide basisfundament, dat niet alleen voor de nodige rust zorgt. Maar vanuit dat basisfundament kun je ook stap voor stap steeds verder bouwen aan de kwalitatieve groei van jezelf en van je onderneming.

Zelf vind ik het altijd prettig om heldere structuren, inclusief de samenhang tussen deze structuren, aan te brengen. Daarbij is het naar mijn idee belangrijk dat je je altijd beperkt tot zaken en activiteiten, die aantoonbaar een bijdrage leveren aan het hoofddoel van je onderneming: winst/rendement. Alle overige zaken laat je verder buiten beschouwing. Immers: je onderneming managen is ook kiezen voor de zaken die je NIET doet.

Bovendien ben ik er een groot voorstander van om te werken met SMART-geformuleerde doelen en doelstellingen (KPI’s). Zaken (c.q. werkprocessen) die je niet meet, kun je ook niet managen. Het werken met meetbare doelen & doelstellingen maakt operationele aansturing stukken eenvoudiger, inclusief de analyse (en evaluatie) van werkelijk behaalde resultaten.

Waarom kiezen voor Sales Force Consulting?

 • kwalitatieve online opleidingsconcepten, die je nergens anders in de markt tegenkomt

 • heldere totaalkaders – perfecte afstemming tussen theorie en praktijk

 • een goed doordacht didactisch model, dat het leerproces sterk bevordert en de praktische toepassing vereenvoudigt

 • 24/7 online raadplegen van actuele lesstof, op momenten die jou het beste uitkomen

 • bevorderen systematisch managen en meetbaar (aan)sturen

 • gratis kennis delen door middel van: gratis online minicursussen, gratis 1-op-1 online adviesgesprekken (via ZOOM) en educatieve blogs

Hartelijke groet, Jan Verhoef
Succes met je business!
Je kunt me altijd vrijblijvend bellen: 06 21 86 00 44